Dzień Europy

9 maja obchodziliśmy Dzień Europy. W związku z tym wydarzeniem klasy trzecie oraz klasa 2b wzięły udział w lekcji poświęconej jednemu z mniejszych państw należących do Europy - Malcie. Uczniowie obejrzeli prezentację oraz filmiki, z których dowiedzieli się o położeniu geograficznym wyspy, poznali jej historię. Mieli okazję zobaczyć zdjęcia z przepięknych miejsc znajdujących się na Malcie, wyspie Gozo oraz Comino, które zostały wykonane podczas trwania projektu Erazmus+.

Te maleńkie wyspy znajdujące się na Morzu Śródziemnym zachwycają nie tylko przepięknymi zabytkami i widokami, ale również i kuchnią. Uczniowie poznali typowe dla kuchni maltańskiej potrawy, wypieki oraz napoje. Na zakończenie zajęć każdy otrzymał krzyżówkę, aby mógł się przekonać, ile zapamiętał z wysłuchanej i obejrzanej prezentacji.

Galeria zdjęć

Autor: Magdalena Juszczak